Център ЕВРОПА ДИРЕКТНО за периода 2021-2025 г. беше открит днес в Габрово

Един от 13-те центъра ЕВРОПА ДИРЕКТНО за периода 2021-2025 г. беше открит тържествено днес в Габрово. Той се намира на ул. „Брянска“ 30, в сградата на НТС.

Европа директно Габрово работи на територията на Габровската търговско-промишлена палата от 2008 г. Той покрива територията на габровска и ловешка област и е познат с дейността си. За пети пореден мандат работата му е оценена високо и Габровската търговско-промишлена палата продължава да бъде партньор на Европейската комисия за извършване на дейности за периода 2021 – 2025 г. Той е част от общо 424 центъра от новото поколение в целия ЕС.

Целта на новото поколение центрове ЕВРОПА ДИРЕКТНО е гражданите да имат още по-лесен и пряк достъп до информация за Европейския съюз, да укрепят важната връзка между институциите на ЕС и гражданите, независимо къде живеят те.

Екипите на ЕВРОПА ДИРЕКТНО ще помогнат да се обясни как Европа се бори с пандемията от COVID-19, ще стимулират възстановяването чрез информация за плана NextGenerationEU и ще насърчават зеления и цифровия преход.

Новите центрове ще насърчават също така активното европейско гражданство в училищата и ще се координират с други мрежи на ЕС в регионите, като осигуряват по-лесен достъп до информация на местно равнище за гражданите, организациите и предприятията.„, обясни дейността на центъра Галина Михнева, ръководител на Европа директно Габрово и Изпълнителен директор на Габровската търговско-промишлена палата.

Лентата на центъра беше срязана от кмета на Габрово Таня Христова, Стиляна Тинчева – зам. Областен управител и Цветан Кюланов – и.д. Ръководител на Представителството на ЕК в България. А задачата да поздравят гостите и партньорите на центъра беше поверена на малчуганите от детска градина „Мики Маус“.

Повече снимки от деня можете да видите във фейсбук профила на Община Габрово

Pin It on Pinterest