Региона

Бургас бе домакин на националното състезание по изобразително изкуство

Бургас бе домакин на националното състезание по изобразително изкуство „Лаборатория за изкуство“.

В него взеха участие 166 ученици от 78 училища от цялата страна.

В първия ден организаторите на събитието – Регионално управление на образованието – Бургас и Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ – Бургас посрещнаха Галя Георгиева – държавен експерт в МОН, националната комисия, участниците и техните преподаватели в драматичен театър „Адриана Будевска“ с емоционална музикално-танцова програма.

Състезанието по изобразително изкуство „Лаборатория за изкуство“ е инициатива на Министерство на образованието и науката, която дава шанс за творческа и личностна изява на ученици от IV, V, VI, VII и X клас, разпределени в 5 възрастови групи.

Националното състезание по изобразително изкуство има за цел да предостави възможност за творческа изява на ученици със задълбочени знания и придобити практически умения в областта на изобразителното изкуство; да стимулира учениците за личностна изява на придобити изобразителни умения и задълбочени знания от областта на теорията и историята на изкуството; да съдейства за формиране на задълбочен интерес към националното и световното културно-историческо наследство; да подпомага изграждането на художествената и естетическата култура на учениците; да мотивира учителите за работа с ученици с изявени дарби; да предостави възможност на регионално равнище да се сравняват постиженията в областта на обучението по изобразително изкуство.

Топли приветствия и пожелания за творчески успехи към състезателите отправиха Михаил Ненов – зам.-кмет по „Образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики“ в Община Бургас, Петя Петрова – началник на РУО –  Бургас, Галя Георгиева – държавен експерт в МОН, както и от Снежана Няголова – директор на Средно училище „Св. св. Кирил и Методий“.

Всеки участник получи грамота за участието си, лично връчена от председателя на националната комисия – проф. д. изк. н. Бисер Дамянов. Резултатите от националния кръг ще бъдат публикувани до края на седмицата.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest