Региона

Броени часове до старта на IX фестивал „Звездите на театъра”: Открива Мариус Куркински с „Нашенец“

От днес, в рамките на четири вечери, Разлог е театър и постила червен килим за любимите си артисти, които ще преминат под арка от цветя и приветствани от многобройната театрална публика.

Официалното откриване е днес, от 19:00 часа, пред НЧ „15 септември 1903 – 1909г.“ – Разлог.

IX-ят театрален фестивал „Звездите на театъра” е отново забележителна част от културния календар на община Разлог и ще се проведе от 3 до 6 юли от 19:30 часа в големия салон на читалището.

Официалното откриване на театралните празници е днес, от 19:00 часа пред НЧ „15 септември 1903 – 1909г.“ – Разлог.

Начало на фестивала дава  „Нашенец“ по Чудомир.
В основата на моноспектакъла стои изключителният талант на Мариус Куркински,
актьор с 30-годишен опит на сцената. Този магнетичен артист се превръща в вълшебник, когато застане пред публиката. За тази специална постановка, Мариус Куркински не само играе, но и режисира, създавайки едно незабравимо изживяване за всички зрители.
„НАШЕНЕЦ“ не просто е спектакъл, а истинско пътуване из душата и мислите на Чудомир.
Разбира се, с многозначителното творчество на този български сатирик, автор на уморителни разкази, наречени „гневни писма“, изпълнени с дълбок смисъл и мъдрост.
Чрез невероятния талант на Мариус Куркински, зрителите ще се срещнат с остроумието на Чудомир, неговите виждания за живота и обществото, представени през притчите на смешни и порой трогателни истории. С майсторството на истинския актьор, Куркински предава всяка нотка от смеха, сърцето и ума на Чудомир.
Организатори на събитието са Община Разлог и „Нона Попарт“, представленията ще се играят на голямата сцена в Народно читалище „15 септември 1903 – 1909г.“ – Разлог.

След „Нашенец“ фестивалът продължава с:
„ВЛЮБЕНА, СГОДЕНА, ИЗЧЕЗНАЛА“  – 4 ЮЛИ ( четвъртък), 19:30 часа
„ЧЕСТ“ – 5 ЮЛИ, (петък), 19:30 часа
„ТЕАТЪР, ЛЮБОВ МОЯ!“ – 6 ЮЛИ, (събота),  19:30 часа
Желаещите да си закупят билети могат да го направят от специално поставената шатра пред сградата на Общинска администрация – Разлог, която работи всеки ден от 9.00 ч. до 13.00 ч., и от 16.00 до 19.00 часа в събота от 9.00 ч. до 12.00 ч. 
Можете да направите заявки на телефони: 0898 80 92 60

Цената на един билет – 10 лв.

Срещнете се със „Звездите на театъра“! Очакваме ви!

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest