Борислав Българинов за Илинденско-Преображенското въстание: То е мъдра и дойстойна постъпкам от която можем да научим много и днес

Единението и непремиримостта с подтисничеството, волята за промяна и нетърпимостта към политическата незрялост подтикнаха българите към Илинденско-Преображенското въстание!

То е мъдра и достойна постъпка, от която можем да научим много и днес. Историческата истина трябва да бъде отстоявана, защото не е редно, не е нормално да скланяме глава пред недобросъвестното изкривяване на фактите. Не можем да си позволом някой да ограбва миналото ни и да поругава паметта на героите на България!

Този трагичен епизод от нашата история е урок за цената на свободата и необходимостта да отстояваме суверенитета и правата си! Сигурен съм, че и сега ние имаме силата да изпълняваме дълга си към родината, загърбвайки различията и спомняйки си мъдростта на предците ни. Нека не забравяме, че страната ни има нужда от доблестни и достойни хора, готови да работят за нейното добруване безкористно и винаги!“, заяви Борислав Българинов във Facebook страницата на Областна администрация – Русе по случай 118-ата годишнина от избухването на Илинденско-Преображенското въстание, често определяно като венецът на българското националноосвободително движение.

Pin It on Pinterest