Региона

Близо 600 творби се бориха за челни места в конкурса „Моят Цветен Великден“

С радост споделяме, че интересът към конкурса за детска рисунка „Моят цветен Великден“ беше голям.

Близо 600 великденски творби се бориха за челните места в две възрастови групи: деца на 6 години и ученици от 1 до 4 клас. Те показаха как цветно и с усмивка празнуват големия християнски празник.

Майсторското изпълнение на децата впечатли, но и затрудни журито: Гергана Вълкова и Петя Иванова – художници и представител от Областна администрация – Стара Загора.

Във възрастовата група на по-малките художници първа награда беше присъдена на Мария Харманджиева от ДГ „Ален мак“ № 25. Второто място зае Рангел Александров на 6 г., от ОУ „Васил Левски“, с. Горно Сахране. Не за трето, а отново приз за второ място ще бъде връчен на Мартин  Панов от ДГ „Слънчице“, Казанлък.

Във втората възрастова група първото място бе заето от Александра Вълева – I клас, възпитаничка на СУ „П.К.Яворов“, Чирпан. Отново две втори места журито отсъди за  Айсел Садиева от ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ и Ивайла Тодорова от ОУ „Свети Никола,  Стара Загора.

И в двете възрастови групи ще има и поощрителни награди, а всяко учебно заведение, изпратило творби на малки художници, ще получи сертификат за участие.

Церемонията по награждаването ще се състои на 30.04.2024 г. от 13:00 часа, във фоайето на Областна администрация Стара Загора.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest