Региона

Близо 400 деца от 18 детски градини се състезаваха и забавляваха на спортен празник в „Арена Русе“

В зала „Арена Русе“ днес се състоя спортен празник на възпитаници на общинските детски градини. Организатор на събитието, което се провежда за първи път, е Община Русе, като в него взеха участие близо 400 деца, техните родители и учители.

Началото на спортния празник бе дадено от зам.-кмета Борислав Рачев, който поздрави организаторите и участниците. „Вярвам, че надпреварата ще бъде още едно свидетелство за силата и единението на нашата общност и възможностите, които тя предоставя. Днешната проява не е просто събитие, а една чудесна възможност за децата да изпитат радостта от играта, да развият приятелства и да се забавляват. Пожелавам на всички участници да изпитат истинско удовлетворение, да се вдъхновяват, а на най-малките – нека споменът от днешния ден да остави траен отпечатък в светлите им детски души“, каза заместник-кметът.

В състезателните игри се включиха детските градини „Детелина”,„Звездица”, „Здравец“, „Зора”, „Иглика”, „Незабравка”, „Пинокио”,„Приказен свят”, „Пролет”, „Радост”, „Райна Княгиня“, „Роза”, „Русалка”, „Синчец”, „Слънце”, „Снежанка”,„Червената шапчица” и „Чучулига”.

„Весели маймунки“, „Слалом”, „Най-бързият печели“, „Строители“, „Велосипедисти“,  „Уцели клоуна“ и  теглене на въже бяха игрите, в които в продължение на два часа се състезаваха децата и техните родители.

Всеки отделен етап на надпреварата бе оценяван от авторитетно жури в състав: Таня Тодорова, началник на отдел „Образование“ към Община Русе; гл. ас. д-р Илиян Илчев от катедра „Физическо възпитание и спорт“ към РУ „Ангел Кънчев“; д-р Чавдар Вълчев, директор на дирекция „Медицински дейности“ към РЗИ-Русе.

За  активното включване в спортните подвижни игри и отличното представяне всички деца получиха грамоти и медали, а на директорите на детските градини бяха връчени купи.

С реализирането на спортния празник, освен положителните емоции за децата, се цели и повишаване и подобряване на тяхната физическа култура, както и активното им отношение към здравословния начин на живот.

В програмата на събитието се включи и мажоретен състав „Екстрийм“ към Общински младежки дом – Русе.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest