Близо 40 ученици от ОУ „Олимпи Панов“ се запознаха с функциите на Областна администрация – Русе

Интерактивен урок относно принципите на държавното управление изнесоха експерти от Областната администрация в Русе пред близо 40 четвъртокласници от ОУ „Олимпи Панов“.

Занятието се проведе като част от часовете по предмета „Човек и общество“. Посредством неформални дискусии и обсъждане на реални проблеми учениците имаха възможност да се докоснат до ежедневната дейност на институцията. Освен това те научиха и множество полезни факти, свързани с правата им като граждани на Република България и Европейския съюз. Някои от тях проявиха интерес и към бъдеща кариера в администрацията. „Всичко мина много добре, обясниха ни го по брилянтен начин. Държавното управление е интересно и решава проблеми“, сподели Юлиан Ачев от 4а клас. Децата разговаряха по редица въпроси с експертите от Областната управа. Сред тях бяха чистотата на Русе, както и визията за развитието на региона.  По време на срещата децата бяха придружени от техните класни ръководители – Пепа Ангелова и Ивелина Ангелова, както и от директора на училището д-р Вергилия Грънчарова.

По думите на д-р Грънчарова инициативата е била наистина ползотворна. Тя отбеляза още, че споделените знания са успешен залог за развитието на неформалното образование и бъдещето сътрудничество в сферата на науката.

По-късно през деня децата ще се срещнат с кмета на Община Русе Пенчо Милков и председателя на Общинския съвет Иво Пазарджиев. С тях ще разговарят за работата на местната власт. През юни предстои и посещение на Народното събрание.

Pin It on Pinterest