Благоевградската общественост отбеляза 145-годишнината от смъртта на Христо Ботев и Деня на загиналите за свободата и независимостта на България

Днес пред бюст-паметника на Христо Ботев на площад „Народни будители” се проведе ритуал по полагане на цветя в знак на признателност по повод 145 години от смъртта на великия български поет, публицист и революционер и Ден на загиналите за свободата и независимостта на България.

В ритуала участваха военнослужещи от Бригадно командване Благоевград с командир полковник Митко Балтов, а учениците от 11 ОУ „Христо Ботев“ Благоевград Дейвид Захаринов, Красимира Баталова и Емилия Топозулис с ръководител Даниела Кочаркова и директора Радка Ризова припомниха живота и делото на героя.

Венци и цветя в знак на почит и признателност поднесоха Вр.и.д. кмет на община Благоевград Ясен Попвасилев, заместник-кметовете инж. Венелин Трошанов и Любен Милев, Николай Шушков, областен управител на област Благоевград, председателят на общински съвет Благоевград Радослав Тасков, полковник Митко Балтов, командир на Бригадно командване, евродепутати, общински съветници, инж. Румен Томов, представители на политически партии, културни и научни институти, ученици, граждани и гости на събитието.

Pin It on Pinterest