Безпроблемно преминава приемо-предаването на бюлетините в област Русе

Без напрежение и при спазване на всички противоепидемични мерки преминава предаването на бюлетините и изборните книжа в Русенско.

По думите на участниците в изборния процес създадената организация от страна на Областна администрация Русе е отлична. Изпълняващият длъжността областен управител Свилен Иванов коментира, че не е допуснато струпване на много хора на едно място, а същевременно през нощта не са оставени и хора да чакат навън.

Припомняме, че приемо-предаването на бюлетините и протоколите се извършва в зала „ОЗК Арена“. Там процесът по обработка на данните е разделен на две контроли, като на първата се прави т.нар. визуална проверка, с която се цели да се установи дали на пръв поглед има някакви допуснати нередности. Следва проверка от страна на изчислителите, като едва след това се преминава към втората контрола. Там се сверява подадената информация в компютърната система с тази от протоколите. По последни данни още около 30 секции се очаква да предадат бюлетини и изборни книжа.

До края на деня се очаква да бъдат преброени 100% от бюлетините в област Русе, като след това е предвидена и пресконференция, за чието начало ще бъдете допълнително информирани. Междинните резултати от вота за народни представители могат да бъдат следени на уеб сайта на Централната избирателна комисия: https://results.cik.bg/pi2021/rezultati/. Освен на национално ниво сайтът предоставя информация и по области.

Pin It on Pinterest