Региона

Безплатно измерване на кръвна захар, кръвно налягане и сатурация за пенсионери в Ямбол на 8 и 10 май

„Диагностично консултативен център-1“ (ДКЦ 1) обяви здравна инициатива в чест на Международния ден на сестринството, отбелязван на 12 май.

В рамките на кампанията, възрастни жители на Ямбол могат да се възползват от безплатни измервания на кръвна захар, кръвно налягане и сатурация (ниво на кислород в кръвта).

За да улесни достъпа до тези здравни услуги, медицински екип на ДКЦ-1 ще посети два от най-посещаваните от пенсионери общински клубове в града. На 8 май от  8:00 до 11:00 часа безплатните изследвания ще се извършат в комплекс „Хале“ до блок 7, а на 10 май – в централния клуб на улица „Цар Иван Александър“7, отново от 8:00 до 11:00 часа. Не е необходимо предварително записване.

Организаторите напомнят, че измерването на кръвната захар трябва да се извършва на гладно за постигане на точни резултати.

„Тази инициатива е наш начин да отдадем почит към усилията и професионализма на медицинските сестри и всички работещи в здравеопазването.“, заяви управителят на ДКЦ-1 Елеонора Костадинова. „Очакваме това да помогне на възрастни хора да получат  информация за тяхното здраве без допълнителни разходи.“

Кампанията подчертава ангажимента на общинското медицинското заведение към Ямбол и подкрепата за здравето на по-възрастните граждани.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest