Региона

Безплатни туристически пешеходни обиколки през летния сезон с ТИЦ – Габрово

Туристически информационен център организира за гостите на Габрово безплатни туристически пешеходни обиколки през летния сезон под надслов „В Габрово каквото  видите, чуете и научите, с него и в живота може да сполучите….“.

Първите две от тях  ще се проведат в рамките на дните на хумора и сатирата – на 17 май (петък) от 16:00 ч. и на 19 май (неделя) от 11:00 ч.. Изходната точка е сградата на туристическия център на улица “Опълченска” 11.

Обиколката ще представи накратко Габрово с неговата история, култура, индустрия. От разказите на гидовете ще разберете повече за най-стария квартал на Габрово Шести участък; Откъде идва неговото име и защо в Габрово се намира шестия полицейски участък след първите пет в София; Кои са Хаджи Кръстю Априлов и Васил Априлов и каква следа са оставили в духовния и културен живот; Коe е Първото новобългарско светско училище и как е било създадено то; Кой е най–съвременният и изцяло дигитализиран музей и защо Габрово е наричан „Българският Манчестър“, разбира се няма да бъде пропуснат и габровският хумор.

Какво още ще разкажат екскурзоводите ще разберете ако се присъедините към групите за туровете, а екипът на Туристически информационен център – Габрово Ви казва: „Носете си доброто настроение, а ние ще добавим разкази и забавление!“ 

Информация за следващите обиколки можете да намерите на интернет сайта visit.gabrovo.bg, както и в социалните профили на центъра:

Facebook: Туристически център Габрово / Tourist center Gabrovo,

Instagram: visitgabrovo

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest