Без промяна остава епидемичната пбстановка в дом за стари хора „Възраждане“

Както беше обявено по-рано през деня от Областния оперативен щаб няма промяна в епидемичната обстановка в дом за стари хора „Възраждане“.

Общият брой на диагностицираните с COVID-19 в социалното заведение остава 96, като от тях 86 са обитатели, а другите 10 души са от персонала.

На болнично лечение се намират шест от потребителите. Четирима от тях са в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“, а двама са в отделението за лечение и наблюдение на пациенти с COVID-19 на Университетска болница „Медика Русе“. Същевременно от работещите в дома под домашна изолация са две санитарки, както и социалният работник и социалният асистент.

15 от обитателите на дома са настанени в Кризисен център „Каритас“, а 44 на 4-тия етаж на дома за стари хора. Други петима обитатели се намират в домашен отпуск, един човек е хоспитализиран в клиниката по ортопедия и травматология на УМБАЛ „Канев“, а също така има и един напуснал социалната институция. Шест обитатели от социалната институция, които са безсимптомни, но с положителен PCR тест за коронавирус, са настанени в общинска вила „Липник“, намираща се в село Николово.

Броят на излекуваните остава същия като от вчера – 72-ма, като 66 са обитатели, а останалите шестима са от персонала, работещ там. Припомняме, че сред излекуваните през вчерашния ден трима души от дома е и мъж на 94-годишна възраст.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Pin It on Pinterest