БЕЗ НОВИ СЛУЧАИ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ

Няма новоустановени случаи на коронавирус в област Русе за изминалото денонощие. Това става ясно от редовната справка на Регионалната здравна инспекция. Припомняме, че през последните два почивни дни бяха регистрирани четири нови случая на коронавирусна инфекция в Русенско, от които трима мъже и една жена на възраст между 46 и 66 години. Двама от тях – мъж на 65 години от Русе и 66-годишен мъж от Тетово са хоспитализирани съответно в Университетска болница „Медика Русе“ и УМБАЛ „Канев“

Общо диагностицираните с COVID-19 в областта остават 369, като активните случаи са 63. От тях 18 са на болнично лечение, а 44 са под домашна изолация.

От активните случаи 40% са мъжете, а жените са 60%, което като бройка е съответно 25 и 38. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 214 са жените, а мъжете са 155 което в проценти е респективно 58% и 42%.

За изминалите 24 часа има и още двама излекувани пациенти, с което от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско достигнаха 286. Без промяна остава епидемичната обстановка в детска градина „Мечо Пух“. Там заразените с коронавирусна инфекция са 14 души, като 9 от тях са персонала, а другите пет са деца. Няма промяна и в 

Припомняме, че Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Pin It on Pinterest