България срещу диабета

Лайънс клуб – Видин съвместно с всички Лайънс клубове в България, Българска Асоциация Диабет, БНС по Детска Ендокринология и с подкрепата на Община Благоевград и всички общини на 28 те областни града в България изпълнява проект „България срещу диабета“ с номер DIA17939, финансиран от Международната Фондация на Лайънс Клубовете /LCIF/.

   Основната цел на проекта е да създадем и обучим национална мрежа за борба с диабета за подобряване на осведомеността за диабета, превенцията, управлението и изграждането на човешки ресурси в България чрез консолидиране на усилията на Лайънс клубовете, Националните диабетни асоциации и местните власти.

В Благоевград, на пл. „Г.Измирлиев – Македончето“ на

07 юли 2021г. от 17.00ч. до 20.00ч. в рамките на проекта се организира диабетен патрул .

   Активисти на проекта ще представят в рамките на няколко часа опасностите от пандемията на ХХI век, наречена диабет. На този пункт гражданите на Благоевград ще могат да получат информационни материали, както и направят анкета за риска от развитие на диабет и да получат безплатно измерване на кръвна захар.

   Малък брой индивидуално организирани колоездачи ще пристигат на всеки един диабетен патрул, за да промотират здравословния начин на живот и спорта като най-доброто средство за превенция!

   В рамките на проекта предстои още:

   Провеждане на 28 обучения на диабетни сестри /медицински лица съм  училища и детски учебни заведения /;

   Провеждане на 4 диабетни лагера за деца с диабет тип 1, придружени от родител;

   Създаване на една нова общност, която ще се бори срещу пандемията на века диабета.

Pin It on Pinterest