Аварийните екипи на Столична община работят по отводняването на улици, дворове и къщи

През деня аварийните екипи на Столична община и пожарната продължат да извършват отводняването на критичните места, както и дворове и мазета в засегнатите райони.

С успокояване на ситуацията и понижение на нивата на реките, започна и работа по подпомагане с отводняване на засегнати дворове и къщи.

Отводнен бе пътя под моста при кв.“Курило“ в Нови Искър и възстановено движението на автобусите по линии 23 и 26, които се движеха по обходен маршрут. Възстановен е и маршрутът на автобусите по линии №27 и №29 към кв.“Требич“.

Населените места, в които има наводнени дворове и имоти са гр. Нови Искър, с. Мировяне и с. Житен в район „Нови Искър“, кв. „Требич“ в район „Надежда“ и части от „Волуяк“ в район „Връбница“.

Екипите на общината работят в няколко имота в с.Мировяне – където има най-много засегнати къщи, както и в с.Житен. В двете населени места има над 40 засегнати дворове и мазета.

През вчерашния ден бяха изградени диги на входа на с. Мировяне при хосписа, в кв. „Требич“.

Екипи на столичната пожарна извършиха изпомпване на вода от язовир Суходол. Непрекъснато се наблюдават всички общински язовири  – „Мрамор“, „Суходол“ 2  и „Мърчаево“.

Pin It on Pinterest