Авария остави хасковски квартал без вода

Заместник областният управител на област Хасково Мартин Узунов провери как вървят дейностите по отстраняването на аварията, която възникна на локалното плътно зад OMV в Хасково – хранителен водопровод от Кула „Север“ към ж.к. „Орфей“.

С него бе и представител на Асоциацията по ВиК – инж. Таня Димитрова. Те се срещнаха на мястото на аварията с началника на район Хасково и главен инженер Лозко Лозев. Той коментира, че се очаква до края на работния ден да приключи работата по обекта и да бъде пуснато водоподаването към ж.к. „Орфей“. Инж. Лозев пое ангажимент да информира заместник областния управител, ако има непредвидими забавяния при отстраняване на аварията.

ВиК-Хасково в момента работи по разкриване на местоположението на авариралата тръба  ф377. Поради големия диаметър на тръбата изпомпването на водата е затруднено и процесът по възстановяването на водоподаването е възможно да се забави.

Участъкът от около 500 м е място, където често се случват аварии и подлежи на подмяна. Бил е включен в списък за подмяна на участъци от водопроводната мрежа и подаден на община Хасково преди две години, коментираха от водното дружество. Досега обаче общината не е осигурила средства за него.

Екип на ВиК работи и по отстраняването на  авария на довеждащ водопровод от НР „Караман тепе“ към Подем III – гр. Хасково. Към момента водоподаването в ж.к. „Любен Каравелов“ е  преустановено.  Там тръбата е с диаметър ф900. Възстановяването на водопроводната авария се извършва под налягане. Очаква се аварията да бъде отстранена в ранния следобед.

Pin It on Pinterest