Ася Аспарухова е новият председател на Общинския съвет в Шумен

Досегашният заместник-председател Ася Аспарухова получи подкрепата на 23-ма общински съветници и бе избрана за председател на Общинския съвет на днешното заседание.

За другия кандидат Даниела Русева гласуваха 15 души.

Съгласно Закона за местното самоуправление и местната администрация председател на Общинския съвет се избира с гласовете на половината съветници плюс един, т.е. най-малко 21.

Ася Аспарухова е юрист по образование и втори мандат общински съветник. На следващата сесия ще бъде избран и нов заместник-председател на Общинския съвет.

На местните избори през 2019-та Ася Аспарухова и Даниела Русева бяха избрани за общински съветници от местната коалиция ДБГ (БНД, ЕНП, ССД, Глас народен, НДСВ). По-късно обаче коалицията се разцепи. Ася Аспарухова, Добромир Драев и д-р Ивайло Петров образуваха новата група “За Шумен”.

На заседанието на Общинския съвет днес Десислава Василева положи клетва като общински съветник. Тя зае мястото на Красимир Минчев от ПП ГЕРБ, който по собствено желание напусна местния парламент. Василева е юрист по образование и в момента работи в шуменския клон на „Напоителни системи“ ЕАД.

Pin It on Pinterest