Региона

„Арена Русе“ е готова за предстоящия вот 2 в 1 утре

Напълно завършена е подготовката на многофункционалната спортна зала „Арена Русе” за предстоящите утре избори 2 в 1.

Там вечерта ще се приемат протоколите от секционните избирателни комисии и ще става отчитането на изборните резултати. В залата са предприети всички мерки, така че да се осигури безпроблемно и адекватно протичане на процеса. Осигурено е достатъчно голямо пространство и съответно са въведени всички необходими мерки за избягване на конфликтни ситуации и струпване на много хора на едно място. Разпределени са и функциите между компетентните институции. Охраната на изборния процес е под контрола на органите на МВР. Осигурени са специализирани автомобили на спешна помощ и на пожарната. Припомняме, че залата ще бъде на разположение за нуждите на Районната избирателна комисия до отчитане на резултатите, т.е. до окончателното приключване на всички изборни мероприятия, което се очаква да се случи на 10 юни.

Областният управител Драгомир Драганов уверява русенци, че са предприети всички необходими мерки за гарантиране на честния и прозрачен вот на изборите тази неделя. Освен това Областната администрация ще работи през целия ден и ще е в готовност да отговаря на евентуални жалби и сигнали. Предприети са действия за ограничаване възможността за наличие на купен или корпоративен вот.

Предвидено е пресконференциите на Районната избирателна комисия, на които ще бъде обявявана избирателната активност в областта, да се проведат от 11.45 ч. и 16.45 ч. в Кръгла зала на Община Русе.

Преди това от пресцентъра на Областна администрация – Русе ще бъде представена информация за началото на изборния ден, а в 21.00 часа се предвижда още една пресконференция, на която да бъде представена подробна информация относно целия изборен ден и неговото приключване. Тя ще се проведе в „Арена Русе“, като предвид мерките за сигурност допускането на медии до мястото ще се извършва след представяне на журналистическа карта или чрез представяне на официален списък от ръководството на съответната медия на лицата, които са ангажирани с отразяването на изборния процес. Възможна е промяна в обявените часове по-горе. Целта е те да бъдат максимално близко до момента, в който РИК получават данните и съответно биват обобщавани.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest