АМТИИ стартира кандидатстудентската кампания с безплатни онлайн консултации

В дните 8, 9 и 10 април 2021 г. Департаментът за езикова и специализирана подготовка при Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив /АМТИИ/, организира безплатни онлайн консултации за кандидат-студенти, обявиха от висшето учебно заведение. Желаещите могат да се запишат на тел. 032/601 464.

 Предварителните онлайн кандидатстудентски изпити ще са през месец май 2021 г. Актуализираната допълнителна информация и условия за участие ще могат да бъдат проследени в сайта и фейсбук профила на Академията.

За специалностите „Българска народна хореография“ и „Балетна педагогика“, както и за всички останали специалности, подготвителни курсове ще се проведат през месец юни. На сайта на АМТИИ ще бъдат посочени точните дати.

АМТИИ „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив е едно от най-авторитетните висши учебни заведения по изкуствата в страната и единствено по обхвата на своята мултижанровост. Академията обучава в степени бакалавър, магистър и доктор в множество специалности от различни изкуства: педагогика на обучението по музика или по изобразително изкуство, изпълнителско изкуство (класически, народни или поп и джаз инструменти или пеене), дирижиране (класически или народни хорове и оркестри), българска народна хореография, балетно изкуство, графичен дизайн и фотография, сценография, църковна живопис, дизайн на облеклото, графика, скулптура, мултимедия и виртуална реалност, тонрежисура, артмениджмънт и др.

Стремежът на ръководството на Академията е тя да бъде съвременно и динамично европейско учебно заведение и да следва най-високите образователни стандарти. Академичната общност е съставена от утвърдени преподаватели и учени във всички сфери на изкуствата, дизайна, педагогиката и мениджмънта. Академията има активни работни и договорни сътрудничества с редица авторитетни български и чуждестранни културни институции, академии по изкуства и университети, което предоставя възможности за осъществяване на творчески проекти и успешна професионална реализация на възпитаниците на АМТИИ.

През 2019 година Академията получи поредната високо оценена институционална акредитация за следващите шест години. Дипломите за бакалавърска, магистърска и докторска степени от АМТИИ са признати навсякъде по света.

Pin It on Pinterest