Александър Сиди: ВМРО има 130-годишна история, знаем защо сме в политиката

Няма да водим нападателна кампания.

Това заяви депутатът от ВМРО Александър Сиди в предаването „Денят ON AIR“.

Знаем защо сме в политиката и какво искаме да направим. Знаем какво постигнахме в този мандат. То не е малко – и по отношение на Македония, и по отношение на доходите. Премахнахме фигурата на вечния длъжник. Дадохме възможност всяко българско дете да получава подкрепа от държавата. Успехите в българската армия. Имаме какво да разкажем на хората, категоричен бе Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Депутатът от ВМРО отбеляза, че партията няма притеснения относно 4-процентната бариера.

Въпросът е не това дали ще влезем, там отговорът е положителен. Въпросът е какво ще правим вътре и с кого ще работим. С БСП управлението е трудно и невъзможно, с ДПС забранено и категорично няма как да се случи, заяви той и допълни:

За нас ДПС винаги е била основен политически опонент. Тази партия е по-скоро икономически сбор от хора, отколкото структура с идеи.

Имаме и други опоненти – хора, които са заявили, че изповядват демократичните ценности, а в същото време проявяват крайно леви настроения, сдружават се с БСП, за да хулят България в Брюксел, каза още той.

Не четем и не слушаме заветите на Апостола. Не четем какво пише на старата сграда на Народното събрание и продължаваме да сеем омраза едни срещу други, коментира Сиди.

Той коментира случая с 16-годишния Людмил, който почина след токов удар.

Нагнетяването на напрежение на хората им писна. Това е нелеп инцидент и тежко престъпление. Виновните ще бъдат намерени и наказани, допълни Сиди.

Той бе категоричен, че не може да се прави политика от такъв случай.

ВМРО обяви, че иска да изкупи демонтирания паметник в Северна Македония на революционера Борис Сарафов.

И Гоце Делчев, и Борис Сарафов са еднакво велики личности в нашата обща история. Затова предложихме като свалят този паметник да го купим. Не вярвам да го дадат, но в крайна сметка винаги можем да построим, заяви Сиди.

По последни данни на социологическите проучвания ВМРО прескача бариерата от 4% на предстоящите избори.

Pin It on Pinterest