94 нови случая на коронавирус в област Хасково

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 94 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, 1 починал и 21 излекувани.

          Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 43 Димитровград – 26; Харманли – 3; Свиленград – 8; Тополовград – 5; Любимец – 2; Симеоновград – 1; Минерални бани – 2; Ивайловград – 1; Стамболово – 1; Маджарово – 2;

          Сред положителните лица, констатирани с COVID-19, са: лекар от МБАЛ- Хасково; Учителка от ОУ „Васил Левски“ – с. Книжовник, община Хасково, която е преподавала на сборна група в занималня, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от 5, 6 и 7 клас; Положителни са и пет човека – потребители на Дома за възрастни с психични разстройства – с. Пъстрогор.

          Починала е:

          жена на 61 години от община Хасково, диагностицирана на 2 ноември, за която в системата не са въведени придружаващи заболявания;

          Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1624. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 138. В МБАЛ-Хасково са настанени – 57. В МБАЛ-Димитровград са настанени – 10. В МБАЛ-Харманли са настанени – 23. В МБАЛ-Свиленград са настанени – 24. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 11. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 13.

На домашно лечение са 910 човека, починали са 86, а напълно излекувани са 490 човека.

          Трима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

          #БъдетеЗдрави #БъдетеОтговорни

Pin It on Pinterest