9 детски градини в Русе започват новата учебна година с обновена материална база

Ремонтната група към общинското предприятие „Комунални дейности“ извърши ремонти в общо 9 детски градини, за които образователните институции са закупили само материалите.

Общата стойност на извършените ремонти е 230 000 лв.

19 детски градини на територията на общината ще отворят вратите си  на 15 септември за 4069 деца, от които 878 ще бъдат в първа възрастова група. Новото, което ще улесни образователния процес и родителите, са електронните дневници. Те имат собствена система за идентификация и през нея ще могат да се следят месечната посещаемост, учебният график, здравният статус и информация за поведението на всяко дете. С тях се осигурява и бърз достъп до календара със събития в градината – празници и родителски срещи. По този начин общинската администрация цели прозрачност и отчетност пред родителите на децата в детските градини на територията на Община Русе.

На 2 септември в МГ „Баба Тонка“ ще се проведе обучение по използване на електронните дневници за педагогическия персонал.

От електронния дневник родителите ще могат да следят и дневното меню на децата, което от тази учебна година ще бъде единно за всички, обучаващи се в детските градини и яслите. Храната, която ще се предлага всяка седмица, ще бъде в съответствие с изискванията за здравословно хранене и ще се приготвя и доставя в образователните институции от Детска млечна кухня. Изготвеното седмично меню ще се обявява на сайта на Община Русе в секция „За граждани“, раздел „Образование“. Идеята на нововъведението е да се постигне единна цена за изхранването на всяко дете за цялата община.

Учебната 2021/2022 година ще започне във всички учебни заведения със спазване на противоепидемичните мерки и разпоредбите на Министерството на здравеопазването. Община Русе подкрепя отговорните действия на педагогическите специалисти за изграждане на колективен имунитет и създаване на благоприятни условия за присъствено обучение в образователните институции.

Pin It on Pinterest