82 нови случая на коронавирус в област Хасково

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 82 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, двама починали и деветнадесет излекувани.

          Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 39; Димитровград – 20; Харманли – 5; Свиленград – 8; Тополовград – 4; Любимец – 2; Симеоновград – 3; Минерални бани – 1;

           Медицинските служители, при които е констатиран COVID-19, установени след проведено епидемиологично проучване, са: лекар от доболничната помощ от община Димитровград, инспектор от РЗИ-Хасково – филиал Димитровград и санитар от МБАЛ-Свиленград.

          Положителни са: ученик в 3Б клас от ОУ „Алеко Константинов“ – Димитровград, поради което предстои целият клас да бъде поставен под домашна карантина.

          Учител в ОУ „Никола Й. Вапцаров“ град Хасково, който е преподавал на 4 клас, поради което под карантина ще бъдат поставени 9 ученици от 4 клас.

          Починали са:

мъж на 66 години от община Димитровград, диагностициран на 11 ноември, за когото в системата не са отразени придружаващи заболявания;

мъж на 34 години с постоянен адрес извън областта, диагностициран на 4 ноември и настанен за лечение в МБАЛ-Хасково. Мъжът е бил с хронично бъбречно заболяване.

          Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1349. Общо заети легла по справка на директорите на болничните заведения към вчерашна дата, включваща потвърдените с PCR тест заболели и лица със симптоми, очакващи потвърждение – 166. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 119. В МБАЛ-Хасково са настанени – 55. В МБАЛ-Димитровград са настанени – 11. В МБАЛ-Харманли са настанени – 10. В МБАЛ-Свиленград са настанени – 28. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 8. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 7.

На домашно лечение са 783 човека, починали са 66, а напълно излекувани са 381 човека.

          Трима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Pin It on Pinterest