724 СЛУЧАЯ НА COVID-19 В ОБЛАСТ РУСЕ САМО ЗА СЕДМИЦА

Само за изминалата седмица в област Русе бяха установени 724 нови случая на коронавирусна инфекция, което е близо 1.14 пъти повече в сравнение с периода между 26 октомври и 1 ноември, когато в региона имаше общо 636 новозаразени. Сред добрите новини е, че броят на оздравелите бележи тенденция за растеж, като само за една седмица техният брой достигна 441. За съжаление други 23 човека с положителен PCR тест за COVID-19 починаха, което е близо 2.6 пъти повече отколкото в периода от  26 октомври до 1 ноември. Тогава смъртните случаи бяха 9. В крайна сметка от началото на пандемията към днешна дата имаме 2179 души диагностицирани с коронавирус, като активните случаи са 1354. Броят на излекуваните достигна 764, а починалите станаха 61.

От месец март до сега най-много заразени с коронавирус в област Русе бяха отчетени на 3 ноември – 192 случая, като предходният рекорд беше на 31 октомври, когато 132-ма души се оказаха с положителен PCR за COVID-19 само за едно денонощие. 

Необходимо е да се отбележи, че по показател 14-дневна заболяемост област Русе остава в т.нар. червена зона. Към вчерашна дата индикаторът показва 630.4 потвърдени случая на 100 000 души население. Съответната област се счита за влязла в червената зона след като е преминала долната граница от 120 заразени на 100 000. 

Припомняме, че новите случаи на коронавирусна инфекция се обявяват за изминалото денонощие, но настоящата информация е изчистена от натрупване и обхваща дните, когато са направени съответните PCR тестове, а не когато са обявени. Периодът на анализ е от 2 до 8 ноември включително.

Ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

До минути ще бъде оповестена и информация относно извършените проверки за спазване на противоепидемичните мерки.

Pin It on Pinterest