72 нови случая на коронавирус в област Русе

За трети пореден ден от Регионалната здравна инспекция в Русе отчитат повече оздравели отколкото заразени с COVID-19. За изминалото денонощие са установени 72 нови случая на коронавирусна инфекция в областта, а излекуваните са 126. 57 от заболелите за последните 24 часа са от община Русе. Седем заразени има в Иваново, шестима в Бяла и двама в Ценово. В останалите общини от региона – Борово, Ветово, Две могили и Сливо поле няма регистрирани нови случаи. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13068, а преболедувалите 10763. Активните случаи са 1539. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 366 души, като 50 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 141, като шест от тях са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали една жена и трима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 766, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 442 от тях са мъже, 324 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на осмо място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи на коронавирус, като с най-малко е област Разград – 16. 

До момента в областта са извършени 17167 имунизации, като повторна доза са получили 3581 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие са извършени 411 имунизации.

Pin It on Pinterest