71 новите случаи на Ковид-19 в област Кюстендил

71 са новите положителни проби с Ковид-19 през изминалите 24 часа в област Кюстендил, съобщават от Областния кризисен щаб.

 Новозаразени лица с коронавирусна инфекция има в общините: Кюстендил – 51, Дупница – 11, Кочериново – 6, Рила – 2 и Сапарева баня – 1.                 В Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са настанени за лечение 18 души. Двама от тях са в тежко състояние, шестима – в средно тежко, останалите са в сравнително стабилно общо състояние, информират от болничното заведение. 
В МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ – град Дупница има хоспитализирани 59 лица с двустранна пневмония. От тях 13 са с коронавирусна инфекция и са настанени за лечение в Ковид отделение. Осем от пациентите с Ковид-19 са в средно тежко състояние и на кислородна терапия. На още 13 от тези 59 лица се очакват резултати от писиар тестове.        Хоспитализирани в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са 36 души. Една част от пациентите са в тежко, а друга – в средно тежко състояние.         Вчера е починал 82-годишен мъж от община Кюстендил. Лицето е било с  придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките на починалия.

Pin It on Pinterest