70 нови случая на COVID-19 в област Русе

По данни на Регионалната здравна инспекция за последните 24 часа в областта са регистрирани 70 нови случая на COVID-19, като 69 от тях са поставени под домашна изолация, а 1 е хоспитализиран.

Най-много нови случаи са установени в община Русе – 54, докато в Ценово няма нито един. От останалите 16 случая по 5 има в общините Бяла и Сливо поле и по 2 в Борово и Ветово. Също така по един новозаразен има в Две могили и Иваново. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе станаха 3111, като активните случаи към момента са 1805. 

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 11 души, което означава, че излекуваните в Русенско от началото на пандемията станаха 1221. За съжаление вчера още двама мъже с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 85, от които 46 мъже и 39 жени на възраст между 39 и 91 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на десето място по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (град), Пловдив, Варна, Бургас, София, Стара Загора, Кюстендил, Благоевград и Пазарджик, а  след Русенско са областите Плевен, Сливен и Габрово. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Кърджали – 2.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Pin It on Pinterest