64 нови случая на коронавирус в област Хасково

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 64 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, един починал и двама излекувани.

          Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 32; Димитровград – 10; Харманли – 6; Свиленград – 8; Тополовград – 4; Симеоновград – 2; Минерални бани – 1; Маджарово – 1;

           Медицинските служители, при които е констатиран COVID-19, установени след проведено епидемиологично проучване, са: лекар от доболничната помощ от община Хасково и двама санитари от МБАЛ-Хасково.

          Починал е мъж на 74 години от община Харманли, диагностициран на 11 ноември, за когото в системата не са отразени придружаващи заболявания;

          Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1270. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 116. В МБАЛ-Хасково са настанени – 46. В МБАЛ-Димитровград са настанени – 13. В МБАЛ-Харманли са настанени – 11. В МБАЛ-Свиленград са настанени – 26. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 12. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 8. На домашно лечение са 728 човека, починали са 64, а напълно излекувани са 362 човека.

          Петима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Pin It on Pinterest