63 нови случая на коронавирус в област Русе

За пореден ден от Регионалната здравна инспекция в Русе отчитат по-малко заразени с коронавирусна инфекция.

Установените случаи за последните 24 часа в областта са 63, като няма оздравели. 54 от заболелите са от община Русе. През изминалото денонощие трима заразени има и в община Сливо поле, по двама в Бяла и Ценово, както и по един във Ветово и Иваново. Без нови случаи са населените места от общините Борово и Две могили. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13131, а преболедувалите остават 10763. Активните случаи са 1595. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 370 души, като 50 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 133, като шест от тях е за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали четири жени и шестима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 776, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 448 от тях са мъже, 328 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на седмо място по заболеваемост в страната наравно с Благоевград. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Разград – 12.

До момента в областта са извършени 17631 имунизации, като повторна доза са получили 3778 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие поставените ваксини са 464.

Pin It on Pinterest