6 НОВИ СЛУЧАЯ НА COVID-19 В РУСЕНСКО

Шест нови случая на COVID-19 отчитат от Регионалата здравна инспекция в Русенско за последните 24 часа. За изминалото денонощие няма излекувани. Трима от новозаразените са от община Русе. По един заболял вчера има и в Борово, Бяла и Две могили. Без нови случаи са населените места от общините Ветово, Иваново, Сливо поле и Ценово. 

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 13604, а преболедувалите остават 11656. Активните случаи са 1114. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 291, като 49 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 115, от които седем са за интензивни грижи. 

За последното денонощие са починали една жена и петима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 834, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 477 от тях са мъже, 357 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на тринайсето място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 няма нови случаи на коронавирусна инфекция е единствено област Видин. 

До момента в областта са извършени 21093 имунизации, като повторна доза са получили 5129 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие са поставени 454 ваксини. 

Pin It on Pinterest