55 нови случая на Ковид-19 в област Русе

55 нови случая на Ковид-19 отчитат здравните власти в Русенско за последните 24 часа, като сред тях има четири деца в училищна и едно дете в предучилищна възраст.

Най-много са заразените в община Русе – 47. Трима заразени има в Иваново, по двама във Ветово и Сливо поле, както и един в Бяла. Без нови случаи са населените места от общините Борово, Две могили и Ценово. Оздравелите през вчерашния ден са 10, а четири жени и двама мъже с положителен тест за коронавирус са починали. Справка в Единния информационен портал показва, че областта се намира на 13-о място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е доста малка. За изминалото денонощие няма област без нови случаи на Ковид-19. Най-малко са регистрираните в Кърджали – 12.

На болнично лечение в Русенска област се намират 251 души, като 54 от тях са в реанимация. Свободните легла са 137, от които интензивните са 12.

До момента в областта са извършени 110 593 имунизации, като повторна доза са получили 54 326 души. Бустерна доза имат общо 10 677 русенци. През вчерашния ден са ваксинирани и четири деца на възраст между 12 и 18 години.

Припомняме, че днес без предварително записване на час ваксини ще бъдат поставяни до 14.00 часа в беленската болница „Юлия Вревска“. Там са налични препаратите на „Пфайзер“, „Модерна“ и „Янсен“.

Pin It on Pinterest