5 нови случая на COVID-19 в област Русе

И през последното денонощие се запазва тенденцията за повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 на територията на област Русе.

По данни на регионалната здравна инспекция за изминалите 24 часа са регистрирани 5 нови случая, а оздравелите са три пъти повече – 15. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 6797 души, а излекуваните 4869. Активните случаи са 1600. И петте случая са от община Русе, като е необходимо да се отбележи, че тази бройка е на база много по-малко направени PCR тестове през почивните дни както в страната, така и в областта, защото по-голямата част от лабораториите не работят.

По последни данни към момента общо 389 души се намират на лечение в болниците от региона, като 42-ма от тях са в реанимация.

През вчерашния ден са починали още един мъже и две жени с положителен PCR тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 328, като 193-ма от тях са мъже, а 135 са жените.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе е на 9-то място по заболеваемост в страната. Без нови случаи за последното 24 часа са областите Благоевград, Бургас, Монтана, Силистра и Стара Загора.

По-късно през деня очаквайте и информация относно разпространението на заболяването през изминалата седмица.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Pin It on Pinterest