43 нови случая на коронавирус в област Русе

С четирима повече са оздравелите отколкото заразените с COVID-19 в област Русе за последното денонощие.

Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. За изминалите 24 часа на територията на област Русе са регистрирани 43 нови случая на коронавирусна инфекция, а излекуваните са 47. Най-много от новите случаи 31 са от най-голямата община, а именно Русе. Други петима от новозаразените са от община Сливо поле, четирима от Иваново и по един от Борово, Две могили и Ценово. В населените места от общините Бяла и Ветово няма новозаболели.

Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7416, а преболедувалите 6282. Активните случаи са 749. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 206 души, като 24 от тях са в реанимация.

Същевременно за последното денонощие са починали още един мъж и една жена с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 385 на възраст между 27 и 98 години. 237 от тях са мъже, 148 жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на осмо място по заболеваемост в страната и е след областите София (столица), Бургас, Варна, Пловдив, Стара Загора, Плевен и Сливен. След тях се нареждат областите Благоевград, София и Враца. Без нови случаи за изминалите 24 часа е само област Разград.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Pin It on Pinterest