Региона

40 години отбеляза Езиковата гимназия „Иван Вазов“ в Смолян

С изложба от фотографии и отличия, представящи историята, постигнатите успехи и музикално-поетичен спектакъл „Защото младостта е чудна сила…“ по текстове на Иван Вазов в изпълнение на ученици от Езиковата гимназия в Смолян, образователната институция отбеляза своята 40 годишнина.

Сред гостите на събитията, които се проведоха в РДТ „Николай Хайтов“ бяха областният управител Захари Сираков, началникът на РУО-Смолян Никола Запрянов, председателят на Общински съвет Димитър Кацаров, секретарят на община Смолян Момчил Николов, представител от командването на 101-ви Алпийски полк, бивши и настоящи директори, преподаватели и ученици на гимназията, представители на държавни и общински институции, родители и др.
Поздрав към Езикова гимназия „Иван Вазов“ – Смолян по повод 40-годишнината й отправи секретарят Момчил Николов. Той посочи, че гимназията винаги е била гордост и пример за учениците от цялата Смолянска област.
Младите хора завършват с прекрасна чуждоезикова и общообразователна подготовка. Със своите впечатляващи постижения и в областта на хуманитарните науки, и в областта на спорта, те са основата на местната интелигенция. Авторитетът и доверието на Езиковата гимназия „Иван Вазов“ – Смолян се дължи на европейския профил, иновативния подход и новаторския хоризонт.
„40 години са години на осъзнатост, натрупан опит и творческа енергия. Убеден съм, че ЕГ „Иван Вазов“ ще продължи да следва пътя на израстването и тепърва ще изгрява все повече и повече със своите иновативни идеи и нови постижения. Пожелавам Ви здраве, творческо дръзновение и много нови постижения“, каза още в словото си Николов.

Слово за историята и постиженията на гимназията произнесе и нейният директор Надежда Горанова.

 
Приветствия отправиха областният управител Захари Сираков, председателят на Общинския съвет Димитър Кацаров и др.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest