4 нови случая на коронавирус в област Русе

Четири нови потвърдени случая на COVID-19 в област Русе за последните 24 часа. Три от положителните тестове са на жители на община Русе, а един на човек от община Иваново. Общият брой на излекуваните от вируса е 13289 души, а активните случаи към момента са 14261. От тях 15 се намират на болнично лечение, като 7 от тях са на интензивни грижи. Свободните легла за лечение на коронавирус в региона са 131, от които 21 – реанимационни.

Няма починали с положителен тест за COVID-19 в областта за последното денонощие. Смъртните случаи остават 906, като от тях 519 са мъже и 387 са жени на възраст между 26г. и 98г. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

По данни от Единния информационен портал Русе е на четвърто място по заболеваемост в страната наравно с Благоевград, Варна, София област, Стара Загора и Хасково. Разликата между областите е само от по един, два случая. За изминалите 24 часа без нови случаи са десет области, а именно Велико Търново, Видин, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Пазарджик, Сливен, Смолян, Шумен и Ямбол. 

През изминалия ден в региона са поставени 510 ваксини, с което общият брой на извършените имунизации става 48149, като повторна доза са получили 22720 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил.

Днес и утре е осигурен „зелен коридор“ за имунизация в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе. Всеки делничен ден от 08.00 до 15.00 часа без предварително записване в лечебното заведение ще бъдат поставени ваксини срещу COVID-19.

Pin It on Pinterest