4 нови случая на коронавирус в област Хасково

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети дванадесет проби за наличие на коронавирусна инфекция.

От РЗИ-Хасково са взети десет проби – пет контролни положително установени лица и пет са повторни. Три от контролните проби са отчели отрицателен резултат, а две положителен. С положителна проба остават жена на 41 години от община Димитровград и момиче на 18 години от община Хасково.

Четири от пробите са повторни на лица от Центъра за настаняване от семеен тип за деца без увреждания- гр.Хасково. Те са отчели отрицателен резултат.

Последната повторна проба е взета от потребител на хоспис „Прима“ гр. Хасково. Тя е изследвана и е отчела положителен резултат. Касае за жена на 86 години от община Хасково.

От МБАЛ-Хасково са взети две проби за наличие на коронавирусна инфекция. Една контролна на мъж на 62 години от община Хасково и една на жена на 57 години от община Хасково. Пробите им са отчели положителен резултат.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за още два положителни случая на COVID 19. Касае за жена на 28 години и мъж на 33 години от община Стамболово. Предстои през днешния ден да им бъде връчено предписание за поставяне под домашна карантина.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 106. За последното денонощие са потвърдени 4 нови случая.

Pin It on Pinterest