4 нови случаи на коронавирус в област Русе

Шестима повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 в област Русе за последното денонощие, отчитат от Регионалната здравна инспекция. 

Новите случаи са 4, а излекуваните са 10. Трима от новозаразените са община Две могили, а един от Русе. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8049, а преболедувалите станаха 7253. Активните случаи са 327. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 121 души, но сравнително висок остава делът на тези, намиращи се в реанимация – 33-ма

За последното денонощие няма починали в региона с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 469 на възраст между 26 и 98 години. 288 от тях са мъже, 181 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе отстъпва с две позиции назад и е на 14-то място по заболеваемост в страната, като разликата между повечето области е от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи са само две области в страната, а именно Монтана и Смолян.

До момента са поставени общо 2338 дози от ваксината на „Пфайзер“/„Бионтех“, като повторна доза са получили общо 626 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Pin It on Pinterest