32 нови случая на коронавирус в област Русе

Независимо от по-големия брой заразени с COVID-19 в област Русе за последните 24 часа регионът остава на едно от последните места по заболеваемост в страната.

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие са установени 32 нови случая на коронавирусна инфекция. Най-много новозаразени са установени в най-голямата община – Русе – 23-ма. От останалите девет случая по трима заразени има в общините Борово и Бяла, двама във Ветово, както и един в Сливо поле. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 8180, а преболедувалите остават 7360. Активните случаи са 339, а смъртните случаи 482. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 109 души, но 29 от тях са в реанимация.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 17-то място по заболеваемост в страната наравно с Ловеч. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи, като с най-малко е Търговище – 1.

До момента са поставени общо 3436 дози от ваксините, като повторна доза са получили общо 816 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие първа доза от ваксината на AstraZeneca са получили 195 души.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Pin It on Pinterest