32 нови случаи на коронавирус в област Хасково

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 32 нови положителни случаи на коронавирусна инфекция, четирима починали и един излекуван.

          Разпределението по общини на лицата е:

Хасково – 18; Димитровград – 4; Харманли – 2; Свиленград – 2; Любимец – 1; Минерални бани – 1; Стамболово – 3; Ивайловград – 1;

          Починали са:

          жена на 83 години от община Хасково, диагностицирана на 13 февруари;

          жена на 79 години от община Хасково, диагностицирана на 1 февруари;

          жена на 54 години от община Димитровград, диагностицирана на 16 февруари;

          мъж на 71 години от община Димитровград, диагностициран на 16 февруари;

          Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 5132. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 139. В МБАЛ-Хасково са настанени – 68. В МБАЛ-Димитровград са настанени – 9. В МБАЛ-Харманли са настанени – 5. В МБАЛ-Свиленград са настанени – 24. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 15. В МБАЛ-Хигия са настанени – 7. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 11. На домашно лечение са 993 души, починали са 318 и напълно излекувани – 3682 души.

          Сред положителните лица са:

          учител от ПМГ „Акад. Боян Петканчин“ – Хасково, поради което под карантина ще бъде поставен 12 д клас;

          учител от ЕГ „Д-р Иван Богоров“ – Димитровград, поради което под карантина ще бъде поставен 12 б клас;

          ученик от ОУ „Св.Иван Рилски“ – Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени 17 деца от 3 клас и двама учители.

          На 17 февруари са поставени 120 дози ваксина. 85 души са имунизирани с първа игла, а при 35 имунизацията е завършена с втора игла.

          Три от установените случаи, съобщени през изминалите дни, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Pin It on Pinterest