Региона

30 младежи преминаха обучението за предприемачи ABLE Weekend Activator

Завърши четвъртото издание на 2-дневно предприемаческо обучение ABLE Weekend Activator, организирано от „Асоциация на българските лидери и предприемачи“ (ABLE) и Община Бургас, чрез Комисия за управление на заложените средства в общинския бюджет за създаване на условия за развитие на малки и средни предприятия на територията на Община Бургас.

Тази година събитието се проведе от 29-30 юни в Младежки международен център – Бургас. 
В рамките на 48 часа, 30 участници на възраст между 19 и 35 години преминаха през обучение,  свързано с валидация на бизнес идеи, изграждане на бизнес модел, профилиране на клиенти и клиентско преживяване,  идентифициране на ключови функционалности за потребителите, първи стъпки на пазара, как се презентира стартъп идея и как се привличат успешно съмишленици, партньори и инвеститори. На големия финал, 5 екипа представиха разработени бизнес идеи, с помощта на ментори – доказани предприемачи и професионалисти с опит в различни сфери – продуктови иновации, дигиталните трансформации, създаване на технологични продукти, маркетинг и бизнес развитие, и много други.
Отбор „LekGoal” представи проект за създаване на платформа за организиране любителски футболни мачове и предварително запазване на футболни игрища. 
Отбор „Build the future” презентира проект за помагане на младите хора с амбиции да открият пътя си за професионално развитие чрез изграждане на платформа за стажове на ученици в малки и средни предприятия в България.
Отбор „Get Home Safe” представи проект за мобилно приложение, което да дава информация за препоръчително безопасни зони за придвижване на жени през тъмната част на денонощието, с функционалност паник бутон, който да се ползва при необходимост. 
Отбор „Artably” презентира платформа, която помага на хората на изкуството във всеки етап от тяхното развитие, включително и да  реализират продажби чрез създаденото от тях цифрово съдържание. 
Отбор „Mea lura” –представи дигитална платформа за лесен, бърз и евтин достъп до професионални правни консултации. 
Победителят, който журито определи по предварително обявените критерии е отбора на „LekGoal”,  който ще получи подкрепа с професионални консултации от експерти, за доразработване на идеята. Наградата на публиката, определена чрез гласуване получи отборът „Get Home Safe”.

Интересно от мрежата

Pin It on Pinterest