3 нови случая на коронавирус в област Русе

Три нови случая на коронавирусна инфекция са установени за последните 24 часа в областта. Всички те са от община Русе, това става ясно от данните на Регионалната здравна инспекция. За последното денонощие има и един оздравял. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14169, а преболедувалите 13019. Активните случаи са 263. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 83, като 22-ма от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 175, от които 26 са за интензивни грижи. 

През вчерашния ден са починали още една жена и един мъж с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 887, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 509 от тях са мъже, 378 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на девето място по заболеваемост в страната наравно с Велико Търново, Враца, Кърджали, Силистра, Търговище, Хасково и Ямбол. Разликата между повечето области е едва от по един – два случая. За изминалите 24 часа без нови случаи са областите Монтана, Перник и Плевен.

До момента в областта са извършени 36535 имунизации, като повторна доза са получили 15252 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. За последното денонощие са поставени 583 ваксини, като близо 200 от тях са свързани с първи прием на някоя от ваксините.

Pin It on Pinterest