3 нови случая на коронавирус в област Хасково

За последното денонощие на територията на хасковска област са регистрирани 3 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, починали – 2 и излекувани – 35.

          Разпределението по общини на лицата е:

Димитровград – 1; Свиленград – 1; Тополовград – 1;

          Сред положителните лица, констатирани през последните 48 часа, са: медицинска сестра от община Свиленград и двама учители от ОУ „Никола Й. Вапцаров“ град Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от 4А и 3Б клас.

          Починали са:

мъж на 70 години от община Хасково, диагностициран на 6 ноември, за когото в системата не са въведени придружаващи заболявания;

мъж на 85 години от Симеоновград, диагностициран на 11 ноември, с диабет и сърдечно заболяване;

          Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 1381. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 126. В МБАЛ-Хасково са настанени – 58. В МБАЛ-Димитровград са настанени – 11. В МБАЛ-Харманли са настанени – 16. В МБАЛ-Свиленград са настанени – 28. В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени – 7. В лечебни заведения извън областта се лекуват – 6.

На домашно лечение са 735 човека, починали са 72, а напълно излекувани са 448 човека.

          Трима от установените случаи, съобщени през вчерашния ден, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.

Pin It on Pinterest