3 нови случая на коронавирус в област Хасково

За последното денонощие на територията на област Хасково са взети 133 проби за наличие на коронавирусна инфекция.

Сто и тридесет от тях са взети от РЗИ-Хасково – пет контролни и две на контактни лица, след изтичане на 14 дневна карантина. Останалите сто двадесет и три проби са на потребители и персонал от Дома за пълнолетни лица с психични разстройства в село Пъстрогор, преходно жилище за жени с психични увреждания в с. Пъстрогор и Център за настаняване от семеен тип за деца без увреждания – Свиленград. Резултатите им все още се обработват.

От МБАЛ-Хасково са взети общо три проби за COVID 19, които са отчели отрицателен резултат. 1-ва контрола на мъжа на 58 години от община Хасково, на когото предстои през днешния ден да бъде изписан и поставен под домашна карантина. 2-ра контрола на мъж на 47 години от община Димитровград, който вече е напълно излекуван и една проба на жена на 32 години от община Димитровград.

Към РЗИ-Хасково е постъпила информация за три нови положителни случая на коронавирусна инфекция, регистрирани в област Хасково. Касае се за мъж на 32 години, с постоянна адресна регистрация на територията на друга област, който ще изкара карантината си в община Хасково. Контактните му лица са установени.

 Жена на 49 години от община Тополовград, хоспитализирана в лечебно заведение на територията на друга област. Епидемиологичното проучване продължава и днес.

Третият случай е на мъж на 57 години от община Ивайловград. През днешния ден предстои да бъде проведено епидемиологично проучване.

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 110, включително установените за последното денонощие 3 нови случая. От тях 8 са хоспитализирани в МБАЛ – Хасково, 1 в болница извън областта, 23 на домашно лечение, 4-ма починали и 74 излекувани.

Pin It on Pinterest