25 нови случая на Covid-19 в област Русе

25 нови случая на Covid-19, отчитат от Регионалната здравна инспекция в Русенско за изминалото денонощие. Седемнайсет от заразените през вчерашния ден са от община Русе. По двама заболели има от Борово, Бяла и Две могили, а също по един нов случай е установен в Иваново и Ценово. В населените места от общините Ветово и Сливо поле няма заболели за изминалото денонощие. Същевременно са починали още трима мъже и четири жени с положителен тест за коронавирус. Активните случаи са 898, като от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско станаха 15 968, а преболедувалите остават 14 076. На болнично лечение към момента в областта се намират 243-ма души, като 48 от тях са в реанимация. Свободните легла са 81, от които интензивните са 13. 

Справка в Единния информационен портал показва, че областта се нарежда на единайсето място по заболеваемост в страната. През вчерашния ден няма област без нови случаи, като с най-малко е Видин – три. 

До момента в областта са извършени 67 453 имунизации, като повторна доза са получили 33 640 лица. Само през вчерашния ден са поставени  342 дози от ваксините

Припомняме, че днес до 14.00 часа в беленската болница „Юлия Вревска“ ще поставят ваксини без предварително записване на час. 

От утре до края на следващата седмица всеки делничен ден ще работят три имунизационни пункта. Без предварително записване на час в периода от 08.30 сутрин до 16.30 часа всеки ще може да се ваксинира в изнесения кабинет пред ДКЦ-2, а между 12.00 и 18.00 часа тази възможност ще бъде осигурена в болницата в Бяла. Работното време на кабинета за имунизации в Белодробната болница остава от 09.00 до 16.00 часа, но за поставяне на ваксина различна от тази на „Пфайзер“ ще трябва предварително записване на телефон: 082/ 813 – 903.

Навсякъде са осигурени достатъчно количества от всички налични видове ваксини, така че да може да бъде направен избор между иРНК и векторни препарати. Ваксините, които ще се прилагат са на „Пфайзер“, „Модерна“ и еднодозовият препарат на „Янсен“, като в Белодробната болница и МБАЛ „Юлия Вревска“ има възможност за ваксинация и с „Астра Зенека“.

Pin It on Pinterest