25 нови случая на COVID-19 в област Русе

По данни на Регионалната здравна инспекция за изминалото денонощие на територията на област Русе са установени 25 нови случая на COVID-19.

Най-много новозаразени има в най-голямата община, именно Русе – 18. Три случая има в община Две могили, по два във Ветово и Бяла. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7877, а преболедувалите са 7036. Активните случаи са 401.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега е 440 на възраст между 26 и 98 години. 270 от тях са мъже, 170 са жени. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на починалите.

Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 104 пациенти, от тях 33 са в реанимация.

Ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Pin It on Pinterest