21 ноември – Световен ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

Инициативата се отбелязва всяка трета неделя на месец ноември с решение на Генералната асамблея на ООН от 26 октомври 2005 г. и за пореден път България се присъединява към нея. Целта е в този ден не само да си спомним за многото загинали и сериозно пострадали при катастрофи на пътя и за болката на техните роднини и близки, но и да се насочи общественото внимание към начините, по които биха могли да се предотвратят бъдещи тежки произшествия. 

През 2021 година фокусът е върху намаляването на скоростта на движение. По-ниската скорост може да предотврати много смъртни случаи и сериозни наранявания, особено сред най-уязвимите участници в движението – децата, възрастните, хората с увреждания. Тази година 21 ноември идва с призива „Ние НЕ искаме животът ни да е спомен за жертвите, а искаме да го живеем ЗАЕДНО“.

Община Видин също подкрепя посланията, които Световният ден за възпоменание на жертвите на пътнотранспортни произшествия отправя. Нека всички почетем паметта на жертвите от катастрофи и се обединим в усилията си за съхраняване на човешкия живот!

Pin It on Pinterest