20 години празнува Дневен център за деца и младежи с увреждания „Марина“ Хасково

Празникът е двоен, защото днес една година от откриването си отбелязва и Дневният център за пълнолетни лица с увреждания. 

Гости на празничното тържество бяха заместник кметът на Хасково Танер Емин, началникът на отдел „Здравеопазване и социални дейности“ Златка Караджова, представители на Агенцията за закрила на детето, на НПО, родители и приятели на децата от Центъра. 

През 20-те години на съществуване на Дом „Марина“ тук са били 217 деца с увреждания. В социалното заведение те получават подкрепа, обучават се, играят заедно, придобиват умения.  Управителят на „Марина“  Таня Ганева благодари на родителите за доверието към работещите в социалната институция, на служителите за всеотдайната работа и на община Хасково за подкрепата към децата и към работещите тук. Днес възпитаниците на „Марина“  поздравиха гостите с танци и песни. Маг Тео разкри някои от тайните на илюзионистите, а кулминацията на празника настъпи, когато бяха разрязани тортите, подарени от община Хасково рождения ден на дом „Марина“.

Pin It on Pinterest