192 нови случая на COVID-19 в област Русе

192 нови случая на COVID-19 са установени на територията на област Русе за изминалото денонощие, което е със 60 души повече отколкото досегашния рекорд, който беше отбелязан в събота, когато само за 24 часа новозаразените стигнаха 132-ма.

186 от новоустановените случаи са на домашна изолация, а шестима са хоспитализирани. Най-много нови случаи са установени отново в община Русе – 171, докато в Две могили няма нито един. В община Бяла новите случаи са 11, в Иваново – 4, във Ветово и Сливо поле по два и в Борово и Ценово по 1. Същевременно през вчерашния ден са излекувани 38 души, което означава, че оздравелите в Русенско от началото на пандемията станаха 579. За съжаление вчера четирима души с положителен PCR тест за коронавирус, които са били хоспитализирани, са починали. Става дума за три русенски на 58, 64 и 71 години, както и мъж на 68-годишна възраст от село Лом Черковна. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 44, от които 20 жени и 24-ма мъже.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал, то става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на четвърто място по заболеваемост в страната. Преди Русе са само София (град), Пловдив и Варна, а след Русенско са Благоевград, Стара Загора и Бургас. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Търговище – 21.

От март до днес диагностицираните с коронавирусна инфекция в област Русе са вече 1733, като активните случаи са 1110. От тях 119 са на болнично лечение, а останалите 991 са под домашна изолация.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Pin It on Pinterest