181 са новите случаи на COVID-19 в област Русе

181 са новите случаи на COVID-19 в област Русе, като 157 са поставени под домашна изолация, а 24 са хоспитализирани.

Това сочат данните на Регионалната здравна инспекция. Най-много нови случаи са установени в община Русе – 133, а в Ценово няма нито един. От останалите 48 случая 12 са в община Бяла и по 10 в Иваново и Сливо поле. 8 са новозаразените в Две могили, шестима във Ветово и двама в Борово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирусна инфекция в областта достигнаха 3608 души, а активните случаи към момента са 1809.

Същевременно през вчерашния ден са оздравели още 121 души, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско станаха 1694. За съжаление вчера още трима мъже и една жена с положителен PCR тест за коронавирус са починали. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с положителен PCR тест за COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 105, от които 57 мъже и 48 жени на възраст между 27 и 91 години.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за денонощието област Русе се нарежда на седмо място по заболеваемост в страната. Преди Русе са областите София (град), Пловдив, Варна, Стара Загора, Благоевград и Бургас, а след Русенско са областните София, Плевен и Габрово. С най-малко нови случаи за изминалото денонощие е област Видин – 10.

Припомняме, че ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират и за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Pin It on Pinterest