17 нови случая в област Русе

Повече заразени отколкото излекувани от COVID-19 в област Русе за последните 24 часа, това отчитат от Регионалната здравна инспекция.

За изминалото денонощие са установени 17 нови случая, а оздравелите са 12. По четирима новозаразени има в Русе и Две могили, както и по трима в Борово и Ветово. Два нови случая има и в Иваново, а също и един в Сливо поле. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 7989, а преболедувалите са 7208. Активните случаи са 323. Запазва се и тенденцията за сравнително по-малък брой намиращи се на болнично лечение в региона. По последни данни към момента общо те са 113 души, но сравнително висок е броят на хората в реанимация – 33.

Същевременно за последното денонощие са починали още две жени и един мъж с положителен тест за коронавирус. Ръководството и екипът на Областната управа изказват съболезнования на роднините и близките на покойниците. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 458 на възраст между 26 и 98 години. 281 от тях са мъже, 177 са жени.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на 17-то място по заболеваемост в страната, като е необходимо да се отбележи, че разликата между повечето области е от по едва няколко случая. За изминалите 24 часа не са установени нови случи на коронавирусна инфекция единствено в област Видин.

До момента са поставени общо 1942 дози от ваксината на „Пфайзер“/„Бионтех“, като повторна доза са получили общо 584 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. През изминалото денонощие са поставени 90 дози от споменатата ваксина. Вчера в Русе са пристигнали още 738 дози от ваксината.

Ръководството на Областна администрация Русе е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона. От Областния оперативен щаб апелират за спазване на всички въведени противоепидемични мерки.

Pin It on Pinterest