143 години от Освобождението на Хасково

Кметът на #община #Хасково Станислав Дечев поднесе цветя пред паметника-морена в Хасково по повод 143 години от #Освобождението на #града от османско владичество. Заедно с градоначалника пред паметта на загиналите за Освобождението на Хасково се преклониха председателят на Общински съвет Хасково Таня Захариева, народните представители от ГЕРБ Евгения Ангелова и Митко Полихронов, областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, заместник-кметовете на общината Мария Вълчева, Динко Тенев и Танев Емин, представители на командването на Хасковското военно формирование, почетният гражданин на Хасково Васко Димов.

„Денят на Освобождението на града ни трябва да остане в паметта, в сърцата и душите на всички хасковлии. Днес ние сме поставени пред редица ограничения, но те са необходими, за да се запазят #здравето и #живота на хората. А своята признателност пред делото на нашите предшественици, всеки може да изрази с един малък жест, но идващ от сърцето му“, каза #кметът на Хасково Станислав Дечев.

Часове по-рано той честити Освобождението на Хасково и в социалната мрежа с думите: „143 години от Освобождението на Хасково! Честит празник на всички, които днес ценим свободата и правото да живеем с достойнство и вяра в нашия красив град! За поредна година отправям своите искрени пожелания към всеки от Вас с картината на ненадминатия Христо Форев „Посрещането на ген. Гурко в Хасково“. #Честит #празник, #Хасково!

Pin It on Pinterest